26.12.2014

Oma sisustustyyli -Testaa!



Vaikka maku onkin vaihdellut hiukan vuosien varrella esimerkiksi eri muotivirtausten mukana, sisisutustyyli on tällä hetkellä vakiintunut sellaiseksi, jota voisi kutsua pääasiassa maalaisromanttiseksi sisustustyyliksi. Tarkan määritelmän antaminen on joskus vaikeaa, sillä omassa tyylissäni on kerroksellisuutta (sekoitettu uutta ja vanhaa),vaikutteita itämaisesta tyylistä, leikkimielisyyttä pienissä yksityiskohdissa, sekä skandinaavista selkeyttä (en pidä tavarapaljoudesta). Oma tyylini on myös saanut vaikutteita valkoista valkoiselle -tyylistä sekä kierrätystyylistä (teen paljon kirpputorilöytöjä, joita saatan myös tuunata itselleni sopivaksi). Joissakin yksityiskohdissa on havaittavissa jopa yltiöromanttista ranskalaishenkistä shabby chic-tyyliä. Toisaalta esimerkiksi kosteissa tiloissa pidän jopa modernista toimivuudesta, vaikken muuten juuri koekaan modernia tyyliä omakseni. Oman kodin pitää olla kodikas, viihtyisä, sekä rento ja varsin maanläheinen: Tein esimerkiksi ison kranssin oman talon seinustalta löytyneistä vanhoista villiviineistä.

Jos haluat testata oman "perustyylisi" sisustuksessa, voit löytää sen esimerkiksi Styleroomista.

Tässä tulee toinen leikkimielinen testi!

Testaa oma sisustustyylisi!


Alta löydät kuvia erilaisista jakkaroista, jotka edustavat erilaisia tyylejä. Mitkä jakkarat sopisivat sinun sisustukseesi? Mitä sisustustyylisi mahdollisesti kertoo sinusta? Useampiakin jakkaroita voit valita! Termit ja kuvaukset eivät ole virallisia, vaan enemmänkin suuntaa-antavia ja tyyliä kuvaavia. (Vinkki: Katso ensin vain kuvia, tee valintasi ja lue vasta sen jälkeen niiden kuvaukset).

http://www.laatukaluste.com/huonekalut/tuolit/jakkarat/artek-jakkara-e60-p-435.html
1. Skandinaavinen tyyli. Alvar Aallon suunnittelema Artek-jakkara edustaa klassista ja modernia skandinaavista sisustustyyliä. Tykkäät todennäköisesti Suomalaisesta designista, maanläheisistä väreistä ja yksinkertaisista muodoista. Kotisi on käytännöllinen eikä tavaraa ole liikaa esillä. Pidät esineistä, jotka kestävät aikaa. Saatat myös omistaa joitakin perintöhuonekaluja.

http://shop.katkovintage.fi/Huonekalut
2. Retro tyyli. Suurin osa kotisi irtaimistosta ja huonekaluista on joko vuosikymmeniä sitten itse hankittuja, sukuperintönä saatuja tai löytöjä kirpputoreilta tai huutokaupoista.  Tyylissäsi on vivahteita 1930-1980 luvuilta. Kotisi on rento sekä iloisen värikäs, ja myös pukeudut samanhenkisesti.

Tämä Seepra-jakkara on itseni opiskeluaikana suunnittelema ja valmistama. 
3. Leikkisä tyyli. Leikkisä sisustus on rönsyilevää, mielikuvituksellista ja värikästä. Se voi olla yhdistetty modernimpaan tai romanttisempaan sisustustyyliin. Siinä voi olla myös vaikutteita Folklore-tyylistä. Toisinaan kodissa vain yksi huone on muista poiketen sisustettu leikkisästi, ja se on yleensä lasten huone. Leikkisällä tyylillä kotinsa sisustavat ovat yleensä myös luonteeltaan leikkisiä, luovia ja värikkäitä persoonia. Monet harrastavat käsitöitä ja tuunaavat huonekaluja mieleisekseen.

http://www.afro-craft.com/objets-africains/mobilier-africain/tabouret-dogon_p13765_f45.aspx
4. Etninen tyyli. Etninen tyyli on laaja käsite, ja se ottaa vaikutteita eri kulttuurien sisustuksista ja esineistöistä. Tässä kuvauksesssa etninen tyyli sisältää lähinnä afrikkalaiset ja intialaiset vaikutteet. Todennäköisesti tykkäät sisustaa runsaasti ja käyttää värejä rohkeasti. Sinua kiehtovat eksoottiset tuoksut, värit ja muodot. Kodissasi saattaa olla eriparisia huonekaluja ja käsityönä tehtyjä tavaroita. Tykkäät ehkä myös pukeutua etno/ hippityyliin.

http://www.boknas.fi/?sivu=haku&valmistaja=Aasia
5. Japanilainen tyyli. Japanilaisessa tyylissä käytetään paljon valkoista ja vaaleita värejä. Toisaalta tumma puu/ mustat huonekalut antavat kontrastia. Tyylisi saattaa olla hyvinkin yksinkertaista ja jopa askeettista. Sisustuksessa on käytetty paljon luonnonmateriaaleja, kuten riisipaperia, bambua ja kiveä. Pidät ehkä itämaisesta ruuasta ja kodistasi saattaa löytyä tuliaisia ulkomaanmatkoilta. Saatat myös nukkua futon-patjalla.

20100629 jakkara (vaula) Tags: holland green decoration embellishment stool tuoli hollanti vihre istuin jakkara koristemaalaus
http://flickrhivemind.net/Tags/jakkara/Interesting
6. Folklore tyyli. Folklore kuuluu myös etnisiin tyyleihin, mutta tässä se käsittää suomalaiseen/ skandinaaviseen sekä slaavilaiseen kansanperinteeseen kuuluvat vaikutteet. Folklore tyyli on värikästä, monikulttuurista ja runsasta. Se syntyy esimerkiksi mummon pitsiliinoista, vanhoista koristemaalatuista huonekaluista, Venäjän tai Baltian maiden tuliaisista, värikkäistä vintagetapeteista ja eriparisista pirtintuoleista. Olet todennäköisesti luova ja iloinen persoona. Pidät käsitöistä ja kunnioitat sekä kunnostat vanhaa.

http://antiikinvalkoista.blogspot.fi/2011/09/pieni-valkoinen-jakkara.html
7. Maalaisromanttinen tyyli. Maalaisromanttisessa tyylissä käytetään paljon valkoista ja muita vaaleita sävyjä. Sisustus on yleisilmeeltään romanttinen ja herkkä, mutta kotoisa. Puupinnoissa voi olla myös kulumaa ja ajanpatinaa. Maalaisromanttinen sisustaja tykkää käyttää luonnonmateriaaleja sekä kierrätysmateriaaleja, Olet ehkä innokas kirpputorikävijä ja saatat tuunata itse kalusteita. Sinulla voi olla kotonasi myös perintöhuonekaluja.

http://www.foreverinteriors.co.uk/shabby-chic-furniture/html/MRFR4.html
8. Shabby Chic/ Ranskalaisromanttinen tyyli. Tässä tyylissä käytetään myös paljon valkoista sekä muita vaaleita sävyjä. Edelliseen tyyliin verrattuna Shabby Chic on vielä astetta romanttisempi, herkempi ja rönsyilevämpi. Huonekalut ovat usein rokokoo-vaikutteisia klassisia tyylihuonekaluja kaarevine jalkoineen, Shabby Chic -sisustajana rakastat huutokauppoja, pieniä sisustusputiikkeja, etkä koskaan voi mielestäsi omistaa liian paljon ihania tavaroita!

http://designsisustus.com/prestashop3/fi/21-moderni-jakkara.htm
9. Glamour-tyyli. Glamour-sisustuksessa on vaikutteita Shabby Chic- tyylistä, mutta on tunnelmaltaan selvästi modernimpi. Tyyli on värimaailmaltaan harmoninen, mutta runsas. Glamour-sisustus luodaan vaikkapa koristeellisilla peileillä. kristallikulhoilla, hopeisilla kynttilänjaloilla, tyylihuonekaluilla, koristeellisilla tapeteilla sekä ylellisillä tekoturkistyynyillä. Glamour-sisustajat ovat usein laatu- ja tyylitietoisia ja seuraavat muotia. Jos sisustusliikkeestä löytyy tyyliin sopiva kaluste, niin sitten se on hankittava. Hinnasta viis!
http://www.room21.fi/fi/artiklar/dot-jakkara-varjatty-pyokki-valkoinen.html
10. Moderni tyyli. Moderni sisustus on selkeä, uudenaikainen ja puhdaslinjainen. Muotokieli ei ole rönsyilevää, vaan se keskittyy enemmänkin tilan sekä kalusteiden muotojen  esittelyyn. Väreinä on pääasiassa valkoinen, musta ja harmaa. Myös muita kirkkaita värejä saatetaan käyttää tehosteina. Moderni sisustus on käsitteenä laaja, ja sen alle voidaan katsoa kuuluvan myös esimerkiksi skandinaavinen sisustustyyli.  Moderni sisustaja arvostaa avaruuden tuntua, selkeitä muotoja sekä design-esineitä.

https://www.hobbyhall.fi/web/store/adams-jakkara
11. Teollinen tyyli. Teollisessa tyylissä elämisen jäljet saa näkyä.  Materiaaleina käytetään esimerkiksi puuta ja metallia sekä muita luonnonmateriaaleja. Tyyli luodaan vaikkapa rustiikkisilla yksinkertaisilla valaisimilla, metallisilla varaston hyllyillä, peltisillä säilytyspurkeilla, puisilla olutkoreilla ja nahkaisilla vanhoilla amerikan arkuilla. Teollisen tyylin kannattajat arvostavat vanhoja tavaroitaan, mutta osaavat yhdistää sisustukseen myös uusia moderneja yksityiskohtiakin.

http://www.parolanrottinki.fi/tuotemallistot/sisustustuotteet
12. Perustyyli. Perustyyli on syntynyt vuosien varrella itse ostetuista tai perintönä saaduista kalusteista. Perustyylisessä kodissa ei ole varsinaisesti mitään selkeää yhtenäistä sisustuslinjaa, eikä tyyli yleensä juuri muutu vuosien varrella. Tyyli on runsas ja tavaraa kertyy usein paljon, sillä niillä on tunne-arvoa. Perustyylin sisustaja panostaa elämässään usein ihan muuhun kuin sisustamiseen. Heille tärkeämpää on perhe, työ ja harrastukset.

https://www.bukowskismarket.com/fi/374061-jakkara-kustavilainen-tyyli-1900-luvun-alku

13. Klassinen tyyli. Klassisessa tyylissä panostetaan tyylihuonekaluihin, jotka voivat vielä kuulua johonkin alakategoriaan (Kustavilainen, Empire, Rokokoo).  Klassinen sisustus on hillitty, muodollinen ja rauhallinen ja ajaton. Monesti sisustuksessa suositaan vaaleita värisävyjä. Kalusteiden laatuun yleensä panostetaan, sillä tyylihuonekaluja käytetään vuosikymmeniä. Klassisen tyylin sisustajat osaavat tarvittaessa olla säästäväisiä, heillä on tyylitajua ja he saattavat myös olla taiteen keräilijöitä.

http://a2-2a.blogspot.fi/2008/11/furniture-z-furniture.html
14. Kokeileva tyyli. Kokeileva tyyli on sekoitus muotoilua ja taidetta, uutta ja vanhaa. Joitain esineitä on tehty ehkä vain pieni erä myyyntiin tai sitten kyseessä voi olla uniikkituote. Kokeilevan tyylin sisustaja arvostaa uniikkia designia ja on valmis panostamaan siihen taloudellisesti. Kokeilevan sisustajan koti on persoonallinen, yllättävä ja asukkaansa näköinen.

***

Onko mielestäsi vielä joku selkeästi oma sisustustyyli, joka ansaitsisi paikkansa kyselyssä? Kommentoi ja vaikuta! Voit myös jakaa tuloksesi sivupalkissa olevassa kyselyssä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti