8.2.2015

Sauna ja kylpyhuone raikastuivat remontissa

Remontin myötä kylpyhuone saunoineen uudistui täysin. Lasipinnat lisäävät avaruutta sekä kylpylämäistä tunnelmaa muuten varsin pieneen tilaan. Myös sadesuihkut tuovat luksusta kylppäriin.


Kylpytiloissa on eri valaistusvaihtoehtoja, jotka toimivat eri katkaisimista; Pienet ledivalot saunan katossa, kolme valospottia upotettuna kylpyhuoneen kattoon sekä ns. siivousvalo lauteiden alla. Valoja voi siis muokata sen mukaan, haluaako enemmän tunnelmavaloa vaikkapa joulusaunaan vai  kirkkaamman perusvalon pelkkään suihkussakäyntiin. Oman lisänsä antaa luonnonvalo ikkunoista sekä kiukaan lasiluukun läpi näkyvä tuli. Lisätietoja kylpyhuoneen valaistuksesta löytyy Kodin valaistus.fi -sivuilta tästä linkistä.



Oven vieressä on toinen suihku. Se toimii, muttei  juuri ole käytössä;  Suihkun eteen tulee myöhemmin tassuamme, sekä lasinen sermi suojaamaan ovea vesiroiskeilta. Lattiassa on valmis paikka ammeen poistoputkelle.






Tunnelmavaloa voi luoda myös tuikuin. Tässä kynttilä lasisessa lyhdyssä (Löytetex).


Löylyhuoneessa ei ole saunatonttua, mutta "Saunaämmä" löytyy kuitenkin. Keraaminen nainen vasta kädessään on syntynyt keramiikkakurssilla jo vuosia aiemmin, mutta komeron laatikossa pyörittyään löysi vihdoin paikkansa uudesta saunasta. 


Harvian Legend-puukiuas antaa makoisan kosteat löylyt. Ison kiukaan lämmittämisessä menee noin tunti tai hiukan yli, mutta kivet pitävät lämmön pitkään. Kiukaan valinnassa täytyi ottaa huomioon neliöiden lisäksi myös lasit, jotka "vuotavat" lämpöä myös kylpyhuoneen puolelle. Lisätietoja kiukaan valintaan löytyy mm. Harvian sivuilta. Saunatekstiilit löytyivät Löytotexistä. Kun joutui elämään remontin ajan  (noin 7 viikkoa) ilman oman kodin suihkua ja sitä ennenkin noin yhdeksän vuotta ilman omaa saunaa, niin voi vain kuvitella miten ihanalta ja ikimuistettavalta ensimmäinen saunailta toukokuun lopulla oikein tuntui. Juhlistimme hetkeä laittamalla lenkkimakkaraa kiukaalle kypsymään (kuva alla).  :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti