26.10.2015

Arkun tuunaus

Edellisestä blogipäivityksestäni onkin vierähtänyt tovi. Kevät ja kesä meni opiskelujen merkeissä ja kesällä teimme paljon myös pihahommia. Sisätiloissakin on toki tapahtunut edistystä, joten laitanpa vapaapäiväni iloksi pari päivitystä nyt samalla kertaa!


Mitä sisustamiseen tulee, niin Tori.fi:stä on tullut yksi minun lempishoppailupaikoistani! Välillä sieltä tulee tehtyä hyvinkin edullisia ostoksia, kuten tämä kyseinen Morsiusarkku, josta pyyntihinta oli 10€. Arkku oli kuitenkin päässyt huonoon kuntoon, joten otin sen tuunausprojektiksi. Arkkua hakiessa tarkempi tutkiskelu osoitti, että varsinkin vanerikerroksista tehty kansi oli päässyt kupruilemaan ja niinikään puiset/ vaneriset koristelistat reunoissa olivat paikoitellen halkeilleet tai irti.


Päätin harkinnan jälkeen irrottaa listat pois. Jätin paikoilleen ainoastaan arkun edessä olevat vuosilukunumerot sekä avaimen reiän ympärillä olevan kohokoristeen.


Päätin myös irrottaa arkun kannesta ne vanerikerrokset, jotka olivat kupruilleet rumasti. Kannesta tuli ohuempi, mutta koska arkun päällä ei ole tarkoitus istua, niin ajattelin ettei se haittaa. Tämän jälkeen hioin arkun hiomakoneella, poistin pölyt ja käsittelin pinnan maalipesulla.


Maalasin arkun 2 kertaa Empire -kalustemaalilla, niin että annoin maalin kuivahtaa seuraavaan päivään ennen uutta kerrosta. Arkun kansi vaati kolmannen maalipinnan. Sen jälkeen maalasin vielä mustalla maalilla arkun sivuilta aiemmin irroittamani metalliset kahvat sekä lukkopesän koristeen. Vuosiluvun päätin jättää valkoiseksi. Kun maali oli kuivunut, kiinnitin kahvat jälleen paikoilleen.


Valmis arkku näyttää tältä, olen itse lopputulokseen varsin tyytyväinen. Pienet halkeamat kannessa ei haittaa, arkku saa edelleen näyttää vanhalta, vaikka onkin maalauksella uudistettu. Puinen arkku löysi paikkansa yläaulasta. 


2 kommenttia:

  1. Olipas ihana löytää taas uusi blogi luettavaksi! :)

    Minä olen myös kauan haaveillut jostain ihanan vanhasta arkusta ja sen tuunauksesta!
    Vielä ei ole osunut kuin yksi arkkutapaus kohdalle, joka miellytti muodoiltaan ja kunnoltaan silmää, tuolloin vain harmikseni puuttui auto eli arkkukaunistus jäi kirpputorille :/

    Todella hyvää jälkeä sait aikaan tämän kohdalla kyllä, vau :)

    - The Bridge over Troubled Water / Jenna

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi, Jenna! Arkun tai muun kalusteen tuunaus on helppoa, kunhan perusasiat osaa. Ainahan näissä projekteissa on se aloituksen vaiva, mutta kun näkee lopputuloksen, niin tietää että se kannatti. :)

    VastaaPoista